Contact

DIABON® grafiet warmtewisselaars

DIABON® warmtewisselaars worden geproduceerd van een vloeistof en gasdicht synthetisch grafiet op basis van een hars-, PTFE impregnering of een fluor plastische verbinding. De temperatuurbestendigheid van de geïmpregneerde materialen is +200ºC. Bij de fluor plastische verbinding gaat dit tot +140ºC. Diabon® warmtewisselaar worden ingezet voor warmte- en stofuitwisselingsprocessen in de organisch- en anorganische chemie. Ze zijn zeer bestendig tegen tal van corrosieve media. Op basis van proces technische data (medium temperatuursverschillen volumestromen, verontreiniging en ruimte) kan worden berekend wat voor soort wisselaar het beste kan worden toegepast.

Er zijn vier verschillende soorten wisselaars:

 • Pijpenbundel warmtewisselaars
 • Blokwarmtewisselaars
 • Platen warmtewisselaars
 • SICABON® warmtewisselaars

Pijpenbundel warmtewisselaars

DIABON® pijpenbundels worden voornamelijk ingezet voor grote volumestromen met weinig drukverlies en bij media wat snel vervuild.

DIABON® pijpenbundels hebben meerdere voordelen zoals hoge efficiency, een hoge warmteoverdracht capaciteit en ook volledige afwatering van product- en servicekant. Naast dat de bundels makkelijk te repareren zijn, kunnen ze worden geproduceerd volgens een breed scala aan materiaalcombinaties voor zowel de mantel als ook het kopstuk. Denk hierbij aan FRP, rubber gevoerd, geëmailleerd, of staal / PTFE.

Naast dat de bundel geproduceerd worden in DIABON® NS1 en DIABON® NS2 materiaal, kunnen ze ook worden geproduceerd in DIABON® CARBOGUARD materiaal. Bij dit materiaal is een koolstofvezelversterking van componenten aangebracht wat de operationele betrouwbaarheid van het DIABON® grafiet aanzienlijk vergroot en hun toepassingsbereik onder omstandigheden met hoge spanning uitbreidt. De vezelversterking wordt gebruikt voor pijpplaten, kopstukken en in het bijzonder voor de pijpen zelf. Wanneer de pijpen met koolstofvezel versterkt worden zijn ze beter bestand tegen damp- en drukslagen.

Blokwarmtewisselaars

De DIABON® blokwarmtewisselaar is één van de meest robuuste en flexibele type voor warmte-uitwisseling van corrosieve media die er op de markt is. Het geavanceerde constructieve ontwerp van SGL Carbon in combinatie met de superieure grafiet kwaliteit garandeert een efficiënte en betrouwbare werking bij de zwaarste toepassingen.

Grote voordelen van een DIABON® blokwarmtewisselaar zijn een compacte bouw (compacter dan een pijpenbundel), een zeer goede warmtegeleiding c.q. warmteoverdracht en een modulaire bouwwijze.

Platen warmtewisselaars 

DIABON® platenwarmtewisselaars hebben een uitzonderlijk goede warmte overdracht. Ze kunnen zeer compact worden gebouwd en hebben een modulaire opbouw van de wisselaar. Daarnaast kunnen ze in verschillende grafiet kwaliteiten worden geproduceerd. Naast een zeer korte levertijd zijn ze snel en eenvoudig te repareren.

SICABON® warmtewisselaars

Siliciumcarbide (SiC) warmtewisselaars zijn een perfecte oplossing als andere materialen zoals grafiet hun grenzen hebben bereikt. SICABON® warmtewisselaars bieden de hoogste corrosie weerstand voor alle ultra veeleisende toepassingen.

De SICABON® warmtewisselaar verschilt aanzienlijk van de meeste andere ontwerpen op de markt vanwege de afdichtingstechnologie van de pijpen in de pijpplaat. Het SGL Carbon gepatenteerde afdichtingssysteem, inclusief speciaal ontwikkelde pakkingen, zorgt voor de hoogst beschikbare betrouwbaarheid op de markt. De innovatieve CARBOGUARD® koolstofvezel versterkingstechnologie van pijpen is een unieke optionele functie en biedt extra veiligheid tegen hoge stressomstandigheden zoals temperatuur- of drukschokken. Voordelen van de Siliciumcarbide (SiC) warmtewisselaar:

 • Extreme corrosie bestendigheid: voldoet aan extreme eisen voor corrosie weerstand
 • Hoge plant beschikbaarheid: stevige pijpplaten (bijv. dikke metalen kern) en een uniforme en constante pijpafdichting voor alle pijpen zorgen voor de hoogste betrouwbaarheid tegen lekkages
 • Unieke veiligheid: CARBOGUARD®, de koolstofvezelversterking van SiC-buizen is uniek op de markt om extra veiligheid te bieden tegen pijp breuken onder hoge stressomstandigheden
 • Compactheid: tot 70% minder warmtewisselingsoppervlak t.o.v. glazen apparatuur door zeer efficiënte direct gesinterde siliciumcarbide buizen
 • Lage onderhoudskosten: eenvoudige verwijdering van kopstukken voor directe toegang om te reinigen of inspecteren aan pijpzijde
 • Reinheid: geen risico op besmetting en interactie van procesmedia. Ultra zuivere toepassing voor halfgeleiders of geneesmiddelen incl. GMP / FDA certificaat
 • Flexibiliteit: groot aantal ontwerp opties om geoptimaliseerde oplossingen mogelijk te maken
 • Service excellence: snelle en competente services voor reparaties en reserveonderdelen

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contact pagina.

MEER INFORMATIE OPVRAGEN