Contact

Plastic applications

De productportfolio van STEULER-KCH Plastics Engineering omvat leidingsystemen, tanks, vaten en procesapparatuur, die worden blootgesteld aan hoge chemische, thermische en mechanische belastingen. Deze artikelen worden vervaardigd van glasvezel versterkte kunststoffen met of zonder een binnenvoering of van vezelversterkte fenolharsmaterialen. Dit om een betrouwbare en langdurige weerstand tegen chemicaliën te garanderen. Alle producten worden door Steuler-KCH zelf ontworpen, berekend, geproduceerd en geïnstalleerd.

De kracht van Steuler KCH is het produceren van glasvezel versterkte kunststoffen met een thermoplastische lining, met als merknaam KERAVERIN®; het speciale product KERA® en ALPHACOR.
Deze producten zijn ontworpen voor het gebruik bij agressieve, corrosieve media, waarbij u kunt worden geadviseerd in de keuze van materialen; hars, glas of koolstofvezel versterking type liner enz.

Materialen die bijzonder de aandacht trekken en alleen bij Steuler worden samengesteld zijn; KERAVERIN® PTFE en KERA®.

Keraverin® PTFE
Het betreft een PTFE liner welke aan de buitenzijde wordt ondersteund door een met glas of koolstof vezel versterkte composiet.
Het voordeel van dit materiaal is dat het ten opzichte van de conventionele materialen gewicht bespaard, waardoor een robuuste leiding minder ondersteuning nodig heeft. Een ander voordeel is dat er in het PTFE lassen kunnen worden aangebracht waardoor het aantal flenzen wordt bespaard en wat potentiële lekkage punten uitsluit en gewicht bespaart.
Het materiaal is toepasbaar in vaten, leidingwerk en kolommen. Ook is het materiaal vacuüm bestendig en heeft een temperatuurbestendigheid van -50 ºc tot +165ºC. Kortom een uitzonderlijk materiaal wat zich in veel toepassingen heeft bewezen.

KERA®
KERA® is een bijzonder materiaal. Het is een phenolglas- of koolstofvezel gebonden materiaal waar speciale mineralen aan worden toegevoegd. Het materiaal wordt plastisch gevormd waardoor er bijna geen grenzen zijn aan de configuratie van het ontwerp. KERA® kan worden gebruikt in kolommen, vaten, leidingwerk, beits-baden en Thormann-trays. Het biedt een uitstekende stabiliteit tegen niet-oxiderende zuren en talloze oplosmiddelen.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contact pagina.

MEER INFORMATIE OPVRAGEN