Contact

Geëxpandeerde grafiet. SIGRAFLEX®

SIGRAFLEX® producten worden geproduceerd uit natuurgrafiet in de vorm van folie- of plaatmateriaal. Zowel de grafiet folies als ook de grafiet platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, afmetingen, kwaliteit en soortelijk gewicht. De kwaliteit van de producten maakt het gebruik voor de meest veeleisende toepassingen mogelijk. De materialen worden vaak toegepast in de chemische- en petrochemische industrie, pulp- en papierindustrie en ook in energiecentrales. SIGRAFLEX® is bestand tegen de meeste chemische media en onderscheidt zich van andere asbest vervangende materialen dankzij de langdurige stabiliteit van de afdichtingseigenschappen. Zelfs bij temperaturen tot ongeveer 550ºC. De constant hoge kwaliteit van SIGRAFLEX® materialen en producten verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van installaties en systemen waardoor diffuse emissies en uitvaltijden worden geminimaliseerde en de totale bedrijfskosten worden verlaagd.

SIGRAFLEX® flexibele grafiet folies onderscheiden zich door zijn uitzonderlijke weerstand tegen extreme temperaturen. Het is dan ook de eerste keuze voor afdichtingstoepassingen voor langdurig gebruik bij hoge temperaturen, met name in de chemie en petrochemische industrie.
Raffinaderijen pleiten ook voor afdichtingsmaterialen met gegarandeerde betrouwbaarheid, inclusief maximale oxidatie weerstand, zelfs bij toepassingen met extreme temperaturen.

Grafiet platen onderscheiden zich van de flexibele dunne folies door grotere dikte en stijfheid. Er zijn verschillende kwaliteiten SIGRAFLEX® platen mogelijk:

  • Niet versterkte grafiet platen
  • Geïmpregneerde grafiet platen met geperforeerde inlage
  • Geïmpregneerde grafiet platen met vlakke inlage

De geïmpregneerde platen onderscheiden zich ten opzichte van niet-geïmpregneerde platen door grotere sterkte, krasvastheid, betere gasdichtheid en niet klevende oppervlakken. Om te weten welk SIGRAFLEX® materiaal voor u van toepassing is, verwijzen wij u naar de volgende link: www.sigraflex.com/productfinder. Hier kunt u data invoeren waarna u het best toepasbare materiaal kunt kiezen.

SIGRAFLEX® wordt al jaren wereldwijd ingezet als pakking, warmtegeleider, hitteschild en bekleding. Door zijn veelzijdigheid kan dit materiaal een groot aantal traditionele pakkingsmaterialen vervangen. De uitstekende eigenschappen van SIGRAFLEX® maken het mogelijk, met een eenvoudigere pakkingsconstructies uit te komen dan tot nu toe. Een ander groot voordeel is de onschadelijkheid voor de gezondheid van SIGRAFLEX® materiaal.
De lange standtijden en de grote bedrijfszekerheid verhogen de efficiency van de met SIGRAFLEX® uitgeruste installaties.
Meer informatie over SIGRAFLEX® producten kunt u vinden via de volgende link: www.sigraflex.com/downloads

SIGRATHERM® GFG grafiet poeder

SIGRATHERM® GFG grafiet poeder is een zeer geleidend, geëxpandeerd grafiet poeder. Het wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen waar thermische geleidbaarheid essentieel is. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in thermisch geleidende kunststoffen, kleefstoffen, afdichtingsmiddelen of in anorganische materialen, zoals bijvoorbeeld matrijzen in gieterij-technologie. Vanwege de unieke eigenschappen van grafiet kan SIGRATHERM® GFG bovendien ook worden gebruikt in elektrische-, antistatische- en mechanische toepassingen.

Meer informatie over SIGRATHERM® producten kunt u vinden via onderstaande link

www.sigratherm.com/downloads

 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contact pagina.

MEER INFORMATIE OPVRAGEN