Contact

Fluorkunststoffen

POLYFLURON® is een hoogwaardig polytetrafluorethyleen (PTFE) -polymeer met unieke thermische, chemische, mechanische en elektrische eigenschappen voor het bekleden van pijpleidingen, kolommen, opslagtanks en het produceren van balgen.

POLYFLURON® is de merknaam van SGL Carbon voor het productgamma van alle PTFE gebaseerde procesapparatuur. Het materiaal is verkrijgbaar als geëxtrudeerde pasta en isostatisch gecomprimeerd PTFE, zowel in wit als ook in antistatisch (zwart). PTFE is ook geschikt voor food-grade toepassingen.

FLUROFLEX® balgen

FLUROFLEX® balgen worden uit een POLYFLURON® PTFE geëxtrudeerde pasta vervaardigd. Ze zijn ontworpen voor maximale levensduur in een breed scala van hoge temperatuur en media toepassingen. FLUROFLEX® balgen worden gebruikt in leidingsystemen om trillingen te absorberen die veroorzaakt worden door roterende apparatuur. Bijvoorbeeld om stressgevoelige procesappartuur (grafiet, glas) te beschermen. PTFE is ideaal om als balg materiaal te gebruiken vanwege zijn bijna universele corrosie weerstand, lage veerconstantheid en vrijwel onbeperkte levensduur. Door deze systeemflexibiliteit te bieden is elke balg praktisch ontworpen als de meest gevoelige schakel in een leidingsysteem. Het POLYFLURON® PTFE kan worden voorzien van statische dissiperende (antistatische) eigenschappen die geschikt zijn voor gebruik van oplosmiddelen en andere vloeistoffen waarbij statische opbouw niet altijd mogelijk is.

Flensbeschermingsmateriaal: Tayson KLETT®

TAYSON KLETT® is de ideale bescherming voor uw personeel en uw apparatuur. Bij eventuele lekkage vermindert TAYSON KLETT® de druk van het lekkende media en vermindert deze tot atmosferische druk. Hiermee wordt een ongecontroleerde lekkage van gevaarlijk media voorkomen. Door de makkelijke klittenbandsluiting kan deze snel worden aangebracht. TAYSON KLETT® is bestand tegen herhaaldelijk open en sluiten van de klittenbandsluiting.

POLYFLURON® PTFE beklede leidingsystemen

POLYFLURON® PTFE beklede leidingsystemen kunnen in verschillende lengtes en diameters worden geproduceerd. Dit kan zowel in witte PTFE als ook in zwarte anti-statische PTFE. De POLYFLURON® PTFE beklede leidingsystemen kunnen voor verschillende toepassingen geproduceerd worden:

  • In de economische uitvoering zijn ze met corrosie bestendig en dunwandige PTFE bekleding geschikt voor kleine toepassingen. Dit soort PTFE bekleding wordt gebruikt bij redelijk lage temperaturen voor een media met lage permeatie
  • In de standaard uitvoering zijn ze corrosie bestendig en bekleed met permeatie verminderende bekleding en daardoor geschikt voor agressieve media met gematigde drukken en temperaturen
  • Bij de zware uitvoering zijn ze geschikt voor langdurig gebruik met zeer permeabele media en toepasbaar bij hoge druk en hoge temperatuur

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contact pagina.

MEER INFORMATIE OPVRAGEN